KEHRÄYSHAASTE MARRAS-JOULUKUU: Pimeän keskellä kehräystä ja hassu tekele

Marras-joulukuussa kehräsin todella vähän, koska joululahjaneuleet veivät kaiken aikani.

Kokeilin kuitenkin kehrätä pimeinä iltoina harmaata suomenlampaan villaa, jonka tilasin viime kesänä Pirtin kehräämöstä.  

Kehruukokemus oli miellyttävä. Huomasin, että harmaan villan kehrääminen oli helpompaa kuin valkoisen villan. Syy tähän on  varmaan, se että villa oli ilmavampaa ja ei takertunut itsensä ympärille. 

Kertasin säikeen kaksinkertaiseksi langaksi. Ensin kerin säikeen kakuksi, josta poimin sisä- ja ulkopuolelta säikeet kertausta varten.

Olen huomannut, että tällä tavalla saan käytettyä koko säikeen kerralla eikä jäljelle ei jää pätkiä. Hyvällä tuurilla ja kärsivällisesti kerrosten säie ei katkea. 


Yritin myös neuloa itsekehrätystä langasta, mutta siitä tuli kamala tekele. 😂 Löysin ympyräjakun ohjeen Ravelrysta https://www.ravelry.com/patterns/library/nebula-medallion-vest

Aloitin virkkaamalla ympyrän, josta poimin silmukat neulomista varten. Lisäsin silmukoita joka toinen kerros. Työn edetessä totesin, että en ikinä pitäisi valmista liiviä päälläni. Päätin purkaa työn ja käyttää langat toiseen työhön.

Totesin, että kehräysprosessi oli tämän langan osalta tärkein. Langan loppusijoitusta pitää vielä harkita.

Jatkan vielä kehräystä ja neulomista. Haaveissani on itsekehrätystä langasta neulottu villapaita ja kangaspuissa kudottu shaali. Lankaa alkaa olla sen verran, että ainakin Saori- tekniikalla saan kaikenkirjavat lankani yhdistettyä.


Hyvää alkanutta vuotta! 
Hauskoja käsityöhetkiä sinulle!Kommentit