Kehruuhaaste rapu ja leijona

Kulunut kesä oli kuuma. Kehruuhuoneena toimiva lasitettu parveke oli epämukava paikka. Töiden jälkeen en jaksanut tehdä muuta kuin laittaa ilmalämpöpumpun päälle, valmistaa ja syödä perheenjäsenten kanssa päivällisen jonka jälkeen uuvuin sohvalle.

Ilmojen viiletessä jaksoin taas kehrätä. Kesälomareissulta ostin matkamuistona Hämeenlinnan Metsäkylän navetalta alpakan villaa. Innostuin karstaamaan ja kehräämään sitä yhden rullan verran.  Kehruukokemus oli miellyttävä  vaikka sormet likaantuivat mustaksi. Alpakan villassa ei ole lanoliinia. Villa oli kuiva ja sileää. Joukossa oli sekä pehmeää ja lyhyttä alusvillaa sekä karheaa ja pitkää päällysvillaa. Karstatessa käsin nämä laadut sekoittuvat kohtuullisen hyvin ja lepere oli helppoa kehrätä.  Kertaan rullan kaksisäikeiseksi.



Toinen kehruu on yhdistelmä valkoista teollisesti karstattua Pirtin kehräämön suomenlammastopsia ja itse viime keväänä vihreäksi värjättyä suomenlampaan villaa. Tämä erä kuivui pesussa liiaksi, joten lisäsin oliiviöljyä kehruuöljyksi. Se toimi yllättävän hyvin. Langasta tuli "thick and thin"- tyylistä taidelankaa.



Uusia kehruuideoita otetaan vastaan! 😉

Kommentit